slider2

Mit fogunk fogni?

A Tisza-tó 54 halfajból álló halfaunája és a sokszínű vízi világ minden horgász számára eredményes horgászatot tesz lehetővé a saját módszerével a kedvenc halfajára. Azonban az évszakok, a vízállás és az időjárás és a rendelkezésre álló idő jelentősen befolyásolják a fogási esélyeket.

A Tisza-tavon mindenféle hal sikeresen fogható, a kérdés, hogy amikor vendégeink megérkeznek éppen melyik hal fogható a legnagyobb eséllyel.

Horgászvezetőink bölcsen alkalmazkodnak az évtizedes tapasztalatokhoz, arra a halfajra javasolják a horgászatot, amit Tisza-tavi horgászat ideje alatt jó eséllyel meg lehet fogni.

Természetesen, ha van egy kiszemelt halfaj, ami a horgászat célja, akkor az adottságokhoz igazodva megpróbálják felkutatni az aktuális tartózkodási helyét, ahol igyekeznek majd horogra csalni.
A Tisza-tó szép állománnyal rendelkezik békés halakból (főleg ponty és keszegfélék), a vízinövénnyel benőtt részeken méretes compók és kárászok is foghatók. A ragadozók közül a horgászok kedvence a süllő, a harcsa, de nagyon sok termetes csuka is növekszik a Tisza-tó apróhalain. Látványos és izgalmas szórakozás a balinok horogra csalása, amelyekből ugyancsak rekordlistás példányok robbantják fel a víztükröt.

A napszakok és a kiválasztott terület jó eséllyel meghatározza a sikeresen fogható halak fajtáját. Az alkalmazni kívánt horgászmódszer pedig meghatározza a helyet és a csalit, amivel eredményesek lehetünk.

A Tisza-tavon eredményesek lehetünk partról is, ami elsősorban a békés halas horgászok bázisa. Azonban a Tisza-tó igazi horgászmódszere a kereső horgászat, vagy az olyan etetések, amelyeket a nem zsúfolt területeken alakítanak ki. Csónakból, hajóból megsokszorozódnak az esélyeink és bár a modern technika szinte kirajzolja a víz alatti titkokat, azonban biztos fogást még a legdrágább halradarok sem garantálnak a Tisza-tavon sem.

Mi megmutatunk Önöknek módszereket, bevált csalikat, jó helyeket és titokban tartott módszereket. Cserében arra kérjük Önöket, kíméljék meg a Tisza-tó halainak életét, hogy a következő években is örömmel térjenek hozzánk vissza. Fogják meg nálunk életük halát, de ne egy matuzsálemi korú süllő legyen az asztaluk fő fogása. Ha minden nagy halat elpusztítunk, nem lesz apja és anyja a Tisza-tó halainak, s ez a csodás horgászvíz elveszti azt a varázsát amiért Önök is ellátogatnak hozzánk.

A Tisza-tó egy csodálatos víz, de azok számára, akik nem ismerik veszélyeket is rejt. A víz alatti dárdafák, a náddal szegélyezett hatalmas vízfelületek, a vastag sulyommezők és a Tisza-tó sajátos közlekedési rendszere az öblítő csatornákon keresztül viharban, ködben vagy éjszaka az avatatlanok számára tartogathat meglepetéseket. Bár működik viharjelző rendszer a tavon, javasoljuk az első ismerkedő lépéseket a Tisza- tavat jól ismerő vezetőkkel tegyék meg. S ha lehet, a horgászengedélyen kívül mindig legyen Önöknél GPS és feltöltött, vízhatlan telefon.

Az Önök egészsége számunkra fontosabb, mint bármilyen rekordlistás fogás!