slider1

Tisza-tó Fishing – Kapásból a legjobb!

Professzionális horgásztatás a Tisza-tavon. Szenvedély, Tapasztalat, Helyismeret, Halak

 

A Tisza- tó Élményfalu – a Tisza-tó AKTÍV Turisztikai Központja speciális szolgáltatáscsomagot dolgozott ki a Tisza-tavat felfedezni vágyó horgászok számára Tisza-tó Fishing néven.

A Tisza-tó Fishing project keretében az olyan horgászokat várunk, akik a horgászatra szánt idejüket nem a 127 km² vízinövényekkel és szigetekkel tagolt vízi világ feltérképezésével, hanem a sportszerű és eredményes horgászattal szeretnék eltölteni.

 

A Tisza-tó Fishing egy különleges horgászturisztikai project, aminek célja, hogy mind a horgászok, mind családtagjaik az átlag feletti komplex kiszolgálást kapjanak a Tisza- tavi tartózkodásuk során úgy a vízen, mint a parton.

Mi, akik ezt a programot összeállítottuk, mindannyian horgászok vagyunk. A Tisza- tó szerelmesei és ismerői. Szeretjük és tiszteljük a halakat, a természetet és a horgászatot sportnak tekintjük, melynek célja a halfogás, a feltöltődés és a kikapcsolódás. A legtöbb megfogott halunkat sportszerűen visszaengedjük, de fogyasztunk is a kifogott halakból, szeretjük a halakat és népszerűsítjük az egészséges halfogyasztást és ennek jegyében nem csak segítünk megtalálni és megfogni a halakat, hanem saját igényeink kielégítésére finom ételeket is készítünk a kifogott halak egy részéből közösen vendégeinkkel.

A Tisza-tó Magyarország második legnagyobb tava, ami nem csak mérete, hanem a természet sokszínűsége és az itt élő halak fajtaszáma és mérete miatt is a horgászok kedvelt célpontja.

Azonban a tavat nem ismerő horgászok számára a Tisza-tó csak ritkán tárja fel titkait, s még ritkábban ajándékozza meg őket élményszámba menő fogásokkal, akár rekordlistás halakkal. Pedig a Tisza-tó messze földön híres hatalmas harcsáiról, csukáiról, süllőiről méretes pontjairól vagy gyönyörű compóiról és kárászairól. Termetes balinjai a pergető horgászok kedvenc célhalai.

Azonban ezek az öreg halak nem adják könnyen magukat, az, hogy mikor, hol és milyen halra érdemes horgásznunk az itt élők TITKA! Az a titok, amit az itt horgászók a Tisza-tó 1972-es feltöltése óta maguk fedeztek fel, és ismertek ki hosszú évek alatt, amit a vizek hátán töltöttek. Az évszakok, a frontok a víz áradása, a Vízlépcső által keltett vízszintváltozások egy olyan összetett rendszert alkotnak, amit ismerni és éretni kell az eredményes horgászathoz.

A Tisza, az elárasztott mezők, szántók és erdők, az Öblítő- csatornák, a nádasok, a sulyommezők és a nyílt vízfelületek gödrei és kőszórásai ezernyi titkot rejtenek a hozzánk látogató horgászok számára. S ebben rejlik talán a Tisza-tó és a körülötte található horgászhelyek sokszínűsége, amivel nyugodtan mondhatjuk, szinte egyetlen vize sem rendelkezik hazánknak.

A Tisza-tó állónak tekinthető vize örökös mozgásban van, hiszen naponta lecserélődik a tározó vize, s a Felső- Tisza vidékén vágtató folyó általában a mi vidékünkön éppen csak folydogál, szinte állóvízként viselkedik. De egészen más képe van a Tiszának, ha a vízlépcső alatti területét szeretnénk felfedezni, vagy éppen ahhoz van kedvünk, hogy a Jászsági- Főcsatornán, vagy a Nagykunsági Öntöző Főcsatornán horgásszunk. Különös vidék a Laskó patak medre, de minden egyes öböl, öntözőcsatorna holtág és elzáródás külön élményeket és lehetőségeket tartogat. S mindazt amit az előzőekben leírtunk egy-egy árhullám teljesen átrajzolja…

A Tisza-tó Fishing program keretében ezeket a titkokat tárjuk fel vendégeink előtt, ha meg szeretnék spórolni azt a 20-30 évet, amit horgászvezetőink a Tisza-tó megismerésével töltöttek. Mi örülünk annak, ha Önök szép halakat fognak, és minden segítséget megadunk ehhez.

De őrizzük és vigyázzuk is a Tisza-tó halait a rabsicok, a szemetelők és szabálytalankodók elől. A kifogott halakkal sportszerűen bánunk, természetes környezetükben igyekszünk őket emberségesen és gyorsan lefényképezni és visszahelyezni őket éltető elemükbe, a Tisza-tó medrébe.

 

Mit is nyújt Vendégei számára a Tisza-tó Fishing?

Hasznos információk:

Naprakész információkat a vízről, a fogásokról, az időjárási viszonyokról. Mivel minden nap a vízen vagyunk saját és horgásztársaink tapasztalatairól és bázis kikötőink horgászainak fogásairól mindig friss információkkal rendelkezünk.

Feltérképezett, kipróbált és etetett helyek:

Partról vagy csónakból, hajóból meghorgászható jó fogási esélyeket nyújtó bizalmas helyek, igény esetén az önök által igényelt etetőanyagokkal előetetve.

Teljes körű ügyintézés:

Munkatársaink segítenek akár az állami jegy, akár a területi engedély, akár a bojlis horgászathoz szükséges egyedi engedélyek, helyfoglalás ügyintézésben vagy a Turista Horgászjegy kiváltásában.

ÖKO Port, az Élményfalu saját vízi bázisa:

  • Parkolóhelyek közvetlenül a Tisza-tó Fishing vízi bázisa előtt, pihenővel és halpucoló hellyel.
  • Biztonságos és igényes horgászcsónakok, modern motorokkal
  • Kabinos horgászhajó a hosszú távú horgászatokhoz
  • Telepített úszó Vízikunyhó a legjobb partszakaszon

 

Teljes kiszolgálás:

Ön csak koncentráljon a halakra. Mi szívesen viszünk Önnek horgászhelyére csalikat, felszerelést, meleg és hideg ételt, vagy hűtött italokat. Ha bármi miatt el kell hagynia horgászhelyét, munkatársaink vigyáznak a holmijára vagy folytatják saját engedélyükkel az Ön által elkezdett horgászatot, amíg visszatér.

Étkezés:

A Tisza-tó Fishing munkatársai nem csak remek horgászok, de igazi mesterei a halak elkészítésének. Az étkezési célból megtartott halakat feldolgozzák és a társaság által kiválasztott módon fel is dolgozzák a csoportok bázisán.

Teljes körű kiszolgálásunk keretében gondoskodunk meleg ebédről, igény szerint napi háromszori (ötszöri) étkezésről. Igény esetén menü vagy egyéni rendelés esetén a’la carte rendszerben is megoldható.

Szállás:

A Tisza-tó Fishing vendégei az Élményfalu szálláshelyei közül választhatják ki a társaságnak és az igényeiknek megfelelő Élményportákat (felújított 12- 16 személyes parasztházak), Vendégházat (4-6 személy) és a Tisza-tó Öko Camp Közösségi bázisnak apartmanjait (9 db 6 személyes apartman)

Tapasztalt Horgászvezetők:

A Tisza-tavat jól ismerő, eredményes horgászok, akik segítik Vendégeinket a megfelelő hely, csali, módszer és az aktuális viszonyokhoz igazodóan a megfelelő halfaj sikeres horgászatában. Vezetőink elkötelezett szerelmesei a Tisza-tónak, nem húshorgászok, nem megélhetési halfogók, akik tudják, hogy a jövőjük a Tisza-tó halállományától függ, ezért mindig csak annyi halat tartanak meg, amit egy-egy finom halétel elkészítéséhez felhasználnak.

 

Horgászbolt:

A Tisza- tó Fishing program keretében jól felszerelt horgászbolttal várjuk vendégeinket. Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy előre felkészüljünk minden olyan helyzetre, ami zavarhatná a gondtalan kikapcsolódást. Nálunk helyben intézheti a szükséges jegyek és engedélyek beszerzését, a fogáshoz szükséges csalik és etetőanyagok biztosítását, az esetleg otthon maradt horgászeszközök pótlását, vagy az itt bevált készségek és kiegészítők beszerzését.

Kölcsönző és teszt bázis:

Otthon maradt valamilyen horgászfelszerelés, de nem akar új eszközöket venni? Nálunk bérelhet is szinte mindent, amit mi magunk használunk horgászataink során. Teszt- eszközeink nem csak átmeneti megoldást nyújtanak vendégeinknek, de kockázatmentes kipróbálást is lehetővé tesznek egy-egy érdekes darab megvásárlása előtt. Legyen szó horgászbotról, orsóról, elektromos motorról, vagy halradarról, mi segítünk Önnek abban, hogy minden helyzetben biztosított legyen gondtalan szórakozása.

Tisza-tavi Horgászmúzeum:

Magyarország első és egyetlen Horgászmúzeuma a Tisza-tó Fishing project hagyományőrző gyűjteménye és attrakciója. Ha tűz a nap vagy szakad az eső érdemes ellátogatni a múzeumba, ahol egyedi horgászeszközök, botok, orsók, szerelékek, kiegészítők és egyéb tárgyi emlékek mellett csónakmotorok is várják az érdeklődőket.

További kiegészítő programok Önnek, a családnak:

Ha az időjárás, a családi béke vagy az Ön nyitottsága lehetővé teszi, mi azt ajánljuk, ismerkedjen meg a Tisza-tó egyéb értékeivel is a halakon kívül VAGY éppen a halakkal összefüggésben

A Tisza-tó Élményfalu AKTIV Turisztikai programjai még különlegesebbé tehetik az Ön Tisza-tavi élményeit.

Tisza-tavi Horgászmúzeum

Magyarország első horgászmúzeuma

Tisza-tavi Ökocentrum – EURÓPA legnagyobb édesvízi akváriuma

Itt aztán valóban testközelből figyelheti meg a Tisza-tó jelenleg és egykor itt élő halállományát.

Tanösvények:

A Tisza-tó gazdag növényvilágának bemutatására szolgáló természetközeli programok

Kalandsziget:

Aktivizáló Élménypark az egész családnak

Hortobágy:

Magyarország egyik legnagyobb természetvédelmi területe

Túrák az ÖKOPORT vízi bázisról:

Az Óhalászi Holt- Tisza csodálatos élővilágának feltérképezése kajakkal, kenuval, vagy csónakkal, kiránduló hajóval

Kerékpáros túra a Kiskörei Hallépcsőhöz, Magyarország egyetlen hallépcsőjéhez

Egyéb programok:

    • Gyerektáborok
    • Extrém vizes élmények
    • Hajózás

Horgászturisztika Magyarországon

2016. január 1- től Magyarország minden természetes vízen megszűnt a kereskedelmi halászat és minden víz horgászkezelésbe került. Ennek hatására még több és még nagyobb hal maradhat a vizeinkben, főleg, ha a horgászok sem visznek haza miden megfogott halat a „konyhába”. Mi óvjuk és védjük a Tisza-tó halállományát, és igyekszünk mindent megtenni a sporthorgászat népszerűsítéséért.

 

A www.tiszatofishing.com web oldalt azért hoztunk létre, hogy kedvet csináljunk a Tisza-tó felfedezéséhez és bemutassuk a Tisza-tó horgászainak életét, s segítséget egy igényes Tisza-tavi horgásztúra megszervezéséhez.

Horgászhelyeket, szállást és horgászvezetőket foglalhat az Élményfaluban.

Beszámolunk minden horgászokat érintő információról, a fogásokról és vendégeink élményeiről.

Természetesen várjuk kérdéseiket és érdeklődésüket.

 

A Tisza-tó Fishing project sikeres működését az Tisza-tó Élményfalu- a Tisza-tó AKTÍV Turisztikai Központja (www.elmenyfalu.hu) támogatja.

 

A Tisza-tó Fishing program küldetése a HORGÁSZAT népszerűsítése a Tisza-tavon.

Ennek jegyében szervezzük meg évente közel 200 gyerek számára a MATULA Gyerek- Horgásztáborokat, hogy felneveljük a jövő horgászgenerációját. A MATULA táboraink vezetői Tisza-tó Fishing program Horgászvezetői.

 

Jöjjön el hozzánk és fedezze fel velünk a Tisza-tavat!

 

Van egy jó programunk Önnek –

a Tisza-tó Fishing – Kapásból a legjobb ajánlatunk

a Tisza-tó leendő horgászai számára!

Szeretettel várjuk új és visszatérő Horgásztársainkat!

 

Kücsön Gyula

Tisza-tó Fishing – Élményfalu Kft.

ügyvezető