Biztosítás, szabályok

A Tisza-tó Fishing által szervezett horgásztúrák és programok részvételi díja magában foglalja a résztvevők balesetbiztosítását és a szervező felelősségbiztosítását is.

Felhívjuk Tisztelt Vendégeink figyelmét, hogy a Tisza-tó Fishing horgásztúráin és programjain mindenki saját felelősségére vesz részt.

A programvezető és a horgászkísérők utasításának és a hajózási szabályzatban foglaltaknak be nem tartása esetén a vendég kizárható a további közös túrából, amelyért a Tisza-tó Fishing Kft. kártérítést vagy kompenzációt nem fizet, felelősséget nem vállal. A hajózási szabályzat mindenkire kötelező.

Minden vendég köteles a túra szervezőt előre e-mailben tájékoztatni ha, pl. nem tud úszni, ha olyan betegségben szenved, amely viharban, stressz helyzetben fokozottan jelentkezhet, sürgős szakszerű beavatkozást igényelhet.

Vendégeink az indulás előtt kötelesek a túraszervezőnél vagy a kapitánynak jelezni, ha bármilyen egészségügyi problémái vannak, szüksége van a túra alatt gyógyszereire, amely veszélyeztetheti a vendég esetleges orvosi ellátását vagy a közös túra gondtalan lebonyolítását. Ezen esetben a vezető mérlegelheti esetleges szakorvosi konzultáció után, hogy elfogadja-e a vendég kihajóztatását.

A Tisza-tóra vonatkozó horgászati és természetvédelmi előírások és szabályok betartása mindenki számára kötelező.

A szabályok be nem tartása a horgászatból való teljes eltiltást vonhatja maga után.

A horgászengedélyben leírtakat mindenki köteles értelmezni és betartani.

Aki vízi járművel elhagyja a partot az köteles meggyőződni, hogy milyen viharjelzés van érvényben. A Tisza-tó partján működő viharjelző rendszer mindenkit értesít az érvényben lévő viharjelzésről. I. fokú viharjelzés – percenként 45 felvillanással – a parttól 200-500 m-re lehet eltávolodni. II.fokú viharjelzés – percenként 90 felvillanással –csónak és vízi sporteszköz nem közlekedhet.

Aki a Tisza-tavon bajba kerül és lehetősége van telefonon segítséget kérni, azok hívják a horgászkísérőket vagy a rendőrség 107 vagy 112 es hívószámát.

Amennyiben rossz idő esetén a horgász túrákat nem lehet megtartani, sajnos a Tisza-tó Fishing Kft nem tud a tejes részvételi díjból sem kedvezményt sem jóváírást adni. Ezen estekben javasoljuk a parti horgászatot vagy a kulturális programokon való egyéni részvételt.